Vorning by og sogn, Viborg kommune

Genforeningssten i Vorning by og sogn, Viborg kommune Genforeningsstenen står overfor ejendommen Vorningvej nr. 109 (Blikhøjgård) på Blikshøj ved siden af en el-station, nord for Vorning, 8830 Tjele.
GPS-koordinater (link): 56.538563 9.725514
Genforeningsstenen ved Blikhøjgård, Vorning blev rejst 1. august 1922 og blev afsløret samme dag ved en højtidelighed, der overværedes af gårdens ejer, Jens Flarup med familie og øvrige husstand.

Teksten på forsiden mod syd:
ET
MINDE OM
SØNDERJY
DERNES TRO
SKAB
1864 - 1920
På østsiden blev indhugget med runer, nu ulæseligt:
MARIE OK
JENS FLARUP
SATTE STEN
DENNE OK KARL
LÆRER HUK
DISSE RUNER
Indskrifterne er indhugget af friskolelærer Carl Andersen, Sønder Onsild (se Sønder Onsild 2), hvis indsats er blevet mindet i teksten.

Der er den forbindelse til Onsild: Stenen er opgravet i højens nordside, hvor den ifølge sagnet skulle være havnet efter at have været kastet imod den krigsguden Tor, da han var på vej til offerfest i Onsild, hvis navn stammer fra et hedensk offersted: "Odins-Ild". Sagnet beretter følgende om denne hændelse:

Da der engang skulle holdes en stor offerfest i Onsild for Odin, forsøgte Midgårdsormen at ødelægge festen, hvorfor der gik bud til Tor, der den dag var i Hammershøj. Hjælpen udeblev ikke, men en hæslig jætte af Midgårdsormens slægt tog en mægtig sten fra havbunden, hvor nu Grøkær ligger, og slyngede den efter Tor, som på sin vej mod Onsild var nået mellem Vorning by og Blikhøj. Stenen ramte dog ikke Tor, men i nordsiden af Blikhøj og gik omtrent midt ind i højen.