Assentoft (Stampen), Essenbæk sogn, Randers kommune

Genforeningssten i  Assentoft (Stampen), Essenbæk sogn, Randers kommune Genforeningsstenen står i den private have uden almen adgang til ejendommen Stampenvej nr. 5, 8960 Randers SØ. (foto: Johan P. Tommerup)
GPS-koordinater (link): 56.422887 10.159451
På foranledning af husmoder fru Ivermine Petrine Karoline Andersen, Stampengaard, opstilledes der i udkanten af gårdens have en 1,5 meter høj natursten, som var fundet ved gården. Det var også Caroline Andersen, der havde tegnet den enkle indskrift:
1920
Genforeningsdagen, den 9. juli 1920 rejstes og afsløredes stenen ved en lille, privat fest, hvor gårdens ejer, Martinus Andersen, udbragte et leve for Sønderjyllands hjemkomst.

I oktober 2014 er mindet blevet renoveret under mottoet: Størst mulig respekt for det oprindelige - derved at tallene uddybes og skærpes, og bemaling udelades! Renoveringen er særlig glædelig, fordi det dengang i genforeningsåret var usædvanligt, at det var en kvinde, der stod for udførelsen af mindet, så det på den måde er et vidnesbyrd om andet end genforeningen.